Acts of Service / Piața ovidiu

12 August 2022, ora 19:00

Artiști

Irina Sârbu Band
Irina Sârbu
voce
Puiu Pascu
pian
Ciprian Parghel
bas
Tudor Parghel
tobe
Previous
Next

Program

Irina Sârbu Band

Irina Sârbu (voce)

Puiu Pascu (pian)

Ciprian Parghel (bas)

Tudor Parghel (tobe)

Piese de dragoste din repertoriul standard de jazz și câteva surprize din zona folclorică; totul fiind interpretat cu măiestrie de cei patru muzicieni, nume remarcabile ale jazzului autohton.

Biografie

Irina Sârbu Band

Un concert susținut de Irina Sârbu Band propune piese de jazz standard, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică, muzică franceză și chiar folclor. Numele sub care concertează cei patru muzicieni de elită este de mult timp un brand cunoscut și apreciat. Nu sunt foarte numeroase trupele care se pot sprijini si pot construi fiecare concert pe o existență, implicit o experiență împreună pe scenă de 19 ani!

 Iar cei care au ascultat o dată sau de mai multe ori Irina Sarbu Band în concert au revenit mereu, convinși de surprizele deosebit de plăcute pe care cei patru muzicieni le oferă, de fiecare dată. De la o apariție la alta, interpretarea este din ce în ce mai spectaculoasă prin expresivitate, improvizație,  imaginație, demonstrație de virtuozitate, tehnică solo și de grup, jocul fascinat și imprevizibil al relațiilor dintre voce și instrumente. Temperamentul exploziv și plăcerea de a cânta împreună asigură fiecărei piese interpretate calitatea de versiune de referință.

Irina Sârbu

În funcție de repertoriul pe care îl abordează, Irina Sârbu își modelează vocea cu un timbru aparte, ușor de recunoscut, și își conduce imaginația improvizatorică în numeroase direcții, fiecare spectaculoasă în felul ei. Jazzul domină și își lasă amprenta asupra fiecărei melodii de la „Route 66” la „C’est si bon”, de la „One note samba” la „Ciocârlia”, de la melodica amplă  și intens susținută a creației românești interbelice, de genul „Zaraza”, până la percuția vocală care explodează imprevizibil, luminoasă si colorată ca un foc de artificii pe cel mai recent album al solistei, „Șapte Scări”, alături de ETHNOTIC Project. Prin ceea ce face cu talentul ei  bine lucrat în mulți ani de studii de specialitate, Irina Sârbu se impune puternic în fața publicului și rămâne definitiv fixată în memorie.

Datorită originalității și manierei de a prelucra melodiile devenite clasice, valoarea vocalistei a fost unanim recunoscută. A concertat atât în țară, cât și în străinătate – New York, Washington, Paris, Atena, Madrid, Viena, Veneția, Bruxelles, Praga, Lisabona, Stockholm, Ierusalim, Milano –, în recitaluri de club sau la festivaluri naționale și internaționale de jazz. Curioasă, într-o permanentă căutare de nou (deși îndrăgostită iremediabil de jazzul clasic), Irina Sârbu oferă mereu publicului programe interesante și originale împreună cu partenerii ei de scenă, care îi sunt alături de 19 ani: Puiu Pascu – pian, Ciprian Parghel – bas și Tudor Parghel – tobe.

Puiu Pascu

Un virtuoz al claviaturii, maestru al improvizației și compozitor inspirat, Puiu Pascu este un artist în perioada de vârf a carierei sale. Prezența lui asigură oricărui concert de club sau de festival succesul de public și de presă. 

Frenezia și plăcerea cu care cântă, armoniile și ritmurile complexe și complicate, originalitatea abordării pieselor și arderea intensă în  procesul interpretativ-creator îl transformă pe Puiu Pascu într-un artist-unicat în pesajul jazzistic românesc. Prezența sa poate fi considerată un eveniment extraordinar căci, pe orice afiș, numele pianistului Puiu Pascu trebuie scris cu majuscule!

Ciprian Parghel

Absolvent al secției de jazz în cadrul Conservatorului Regal din Bruxelles, Ciprian Parghel a concertat pe numeroase scene festivaliere și de club atât în România, cât și în străinatate. A colaborat cu artiști de reputație internațională, printre aceștia fiind Archie Shepp, Puiu Pascu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Paolo Radoni și, de nenumărate ori, în formula de trio-familie – „Anca Parghel și fiii”. 

Este apreciat ca fiind cel mai valoros contrabasist al generației sale, dovedind, la fiecare concert, atât măiestria și controlul absolut asupra instrumentului, cât și o inspirație muzicală de excepție. Ciprian Parghel încântă publicul ca un adevarat show-man, contrabasul său se dezlănțuie într-o succesiune de sunete ce transmit vibrații esențiale pentru colegii săi de scenă, dar și pentru publicul căruia îi induce o stare extatică.

Tudor Parghel

Absolvent al Conservatorului Regal din Bruxelles, fost profesor în cadrul Conservatorului de Muzică din Joensuu, Finlanda, Tudor Parghel a reușit să atingă performanțe impresionante atât muzical, cât și din punct de vedere pedagogic. Pe lângă numeroasele apariții pe scenele de club și de festival, a avut ocazia să colaboreze cu artiști de renume precum Shelly Berg, Larry Livingstone, Archie Shepp, Ion Baciu jr. și a devenit cunoscut și apreciat în cadrul aceluiași trio, „Anca Parghel”. 

Apreciat de pianistul Ion Baciu jr. drept cel mai valoros baterist român din ultimii ani, Tudor Parghel reușește să se impună cu ritmurile sale perfecționate, o veritabilă explozie de energie, atât de necesară comunicării directe între muzicieni și public. În timpul concertelor, ritmurile sale stimulează spontaneitatea și creația celorlalți artiști, permițându-le să se desfășoare și să introducă audiența într-o adevarată vrajă, după care să atingă punctul culminant cu o improvizație pe baterie, plină de virtuozitate, dinamism și muzicalitate.

CULTART PROJECTS

DATE ASOCIATIA CULTART

Abonați-vă la newsletter JazzUP

Bucuresti, Str. Drumul Taberei nr. 39, cod postal 61359
CUI: 37617570

IBAN
RO05RZBR0000060019468979 Raiffaisen Bank, Agentia Pipera

OFFICE:
Bucuresti: Piata Charles de Gaulles 15, cod postal 011857
Constanta: Bulevardul Mamaia 158, etaj 7, cod postal 900534
Busteni: Strada Ana Ipatescu 12, corp A, etaj 3, cod postal
telefon: +40 728.300.600
email: contact@jazzup.ro

© Copyright 2021 - Asociatia Culturala Cultart