Physical Touch / Piața ovidiu

14 August 2022, ora 19:00

Artiști

Sorin Zlat Trio
Sorin Zlat
voce
Adrian Flautistu
contrabass
Iulian Nicolau
tobe
Previous
Next

Program

Sorin Zlat Trio

Sorin Zlat (pian)

Adrian Flautistu (contrabass)

Iulian Nicolau (tobe)

Standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Trio fiind cool jazz, latin, post bop, contemporary jazz și muzică de avangardă.

Biografie

Sorin Zlat Trio

Sorin Zlat Trio a luat naștere în anul 2008. Repertoriul trioului include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Trio fiind cool jazz, latin, post-bop, contemporary jazz și muzică de avangardă. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor festivaluri celebre, precum: Montreux Jazz Festival, Izmir Jazz Festival, Bruxelles Jazz Festival, Golden Jazz Fest Paris, Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, Getxo Jazz Festival (Spania), dar și in cluburi de jazz celebre dintre care amintim: Birdland (New York), Vortex (Londra), Music Village (Bruxelles), Ronnie’s Scott (Londra), Blue Note (New York), Kings Place (Londra), Nardis (Istanbul), Jazz Cafe (Montreux), B-flat (Berlin) etc.

După succesul albumului „Endurance”, lansat în anul 2015, Sorin Zlat a început să lucreze la noul său album, „The Land Of Dreams”, care conține compoziții si orchestrații originale. Cu stiluri abordate ce oscilează de la cool jazz, la post-bop, latin, avant-garde, funk, neo-soul, proiectul propus este un testament al universalității muzicii, cu muzicieni proveniți din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului. Proiectul s-a bucurat nu numai de un succes binemeritat în România, Europa și USA, dar a dat naștere și unor colaborări muzicale cu diferiți muzicieni români și internaționali. Această oportunitate l-a îndemnat pe pianist să creeze un album compilație ce include toți muzicienii care au luat parte la această călătorie muzicală: Gianni Gagliardi, saxofon (Spania), Gianluca Renzi, contrabas (New York), Woody Witt, saxofon (USA), David Craig, contrabas (USA), Daniel Dufour, baterie (USA), Riley Lonergan, saxofon (UK), Mikele Montolli, contrabas (UK), Andy Trim, baterie (UK), Cătălin Milea, saxofon (RO), Mihaela Alexa, voce (RO), Adrian Flautistu, contrabas (RO), Iulian Nicolau, baterie (RO). Prin acest proiect pianistul a reușit să spargă granițele comunicării, The Land of Dreams devenind tărâmul tuturor muzicienilor care pot comunica prin prisma muzicii și conferă publicului ascultător o provocare muzicală cât mai spontană și captivantă.

Sorin Zlat

Pianist, clarinetist, Yamaha jazz artist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, Sorin Zlat este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), Premiul „Cel Mai Bun Muzician de Jazz”. Invitat la numeroase festivaluri, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea, Chucho Valdez, Joey Alexander, Wynton Marsallis, Brandford Marsallis, Lee Ritenour, Gregory Porter, Howard Levy & The Fleckstones, Kamasy Washington și mulți alții. În anul 2019, datorită meritelor aduse țării, Sorin a fost distins cu titlul de Cetățean de Onoare al orașului său natal, Bacău. 

În prezent artistul se bucură de o bogată activitate concertistică în Europa, U.S.A și Asia cu apariții ce includ prestații în cluburi celebre precum Birdland și Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Kings Place, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin sau participarea la festivaluri internaționale si naționale, printre care se numără: Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival, Pera Fest Istanbul, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival, Bucharest Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Ploiesti Jazz Festival, Timisoara Jazz Festival etc. A colaborat cu muzicieni precum: Rick Margitza, Woody Witt, Gianni Gagliardi, Riley Stone Lonergan, Gianluca Renzi, David Craig, Daniel Dufour, Dennis Marks, Clyde Connor, Mikele Montolli, Andy Trim, Cătălin Milea, Michael Acker, Iulian Nicolau, Laurențiu Ștefan, Alex Man și Luiza Zan.

Adrian Flautistu

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de contrabas a profesorului Ioan Cheptea, Adrian Flautistu a absolvit masteratul la clasa de jazz a profesorului Mircea Tiberian, din cadrul aceleiași universități. A fost premiat alături de Sorin Zlat Trio, obținând Marele Premiu la Festivalul de Jazz de Târgu Mureș, Marele Premiu la Festivalul de Jazz de la Sibiu și Premiul Publicului la Festivalul de Jazz Getxo Jazz, Bilbao. De asemenea, a câștigat Marele Premiu la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureș, alături de Jazz Challenge.  A colaborat cu importanți soliști instrumentiști și soliști vocali, cum ar fi: Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Petrică Andrei, Johnny Răducanu, Marius Pop, Luiza Zan și Aura Urziceanu. Face parte din trioul care activează în Stagiunea de Jazz de la Teatru Act, alături de George Natsis și Vlad Popescu, dar și din bandul care acompaniază Festivalul de Jazz „Johnny Răducanu” din Brăila, alături de Andrei Tudor, Sebastian Burneci, Laurențiu Zmau și Liviu Negru.

Iulian Nicolau

Absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Iulian Nicolau a venit în contact cu muzica improvizată și cu muzica de jazz în urma întâlnirii cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Man. Este un muzician foarte activ pe scena jazzului românesc, fiind solicitat în diferite proiecte și devenind un muzician complex și versatil. A cântat alături de muzicieni cunoscuți pe scena jazzului românesc la numeroase festivaluri, stagiuni și cluburi: Bucharest Jazz Festival, Gărâna Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Jazz In The Church, Vittadini Jazz Festival, Budapest Music Center, Artist în Residence București, Sala Radio București, Jazz in the Park Cluj etc. A colaborat cu Gianni Gagliardi, Gianluca Renzi, Daniel Torres, Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Cătălin Milea, Sorin Zlat, Sorin Romanescu, Luiza Zan, Alex Man, Paolo Profeti și Sebastian Burneci. În prezent urmează un master la Universitatea Națională de Muzică București, F.C.M.P.M, la secția „Jazz şi culturi muzicale pop”.

CULTART PROJECTS

DATE ASOCIATIA CULTART

Abonați-vă la newsletter JazzUP

Bucuresti, Str. Drumul Taberei nr. 39, cod postal 61359
CUI: 37617570

IBAN
RO05RZBR0000060019468979 Raiffaisen Bank, Agentia Pipera

OFFICE:
Bucuresti: Piata Charles de Gaulles 15, cod postal 011857
Constanta: Bulevardul Mamaia 158, etaj 7, cod postal 900534
Busteni: Strada Ana Ipatescu 12, corp A, etaj 3, cod postal
telefon: +40 728.300.600
email: contact@jazzup.ro

© Copyright 2021 - Asociatia Culturala Cultart